Krakonošův dlabanec - příloha k bramborákům
Ingredience
Chilli koření mleté |
2 špetka |
Kečup |
3 polévková lžíce |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunkový salám |
200 g |
Vepřová plec |
500 g |
Žampiony čerstvé |
200 g |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté vepřové plecko pokrájíme na tenké nudličky. Točený šunkový salám pokrájíme na malé kostičky. Očištěné omyté žampiony a šalotku pokrájíme nadrobno.
- V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme šaotku, přidáme k ní maso, sůl, pepř, drcený kmín a vše dusíme do doby, až bude maso měkké. Nakonec směs dochutíme kečupem, pálivou paprikou a chilli a podusíme ještě 4-5 minut.