Krakonošův dlabanec - příloha k bramborákům

Ingredience


Chilli koření mleté 2 špetka
Kečup 3 polévková lžíce
Kmín drcený 1 kávová lžička
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Šalotka 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Šunkový salám 200 g
Vepřová plec 500 g
Žampiony čerstvé 200 g
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté vepřové plecko pokrájíme na tenké nudličky. Točený šunkový salám pokrájíme na malé kostičky. Očištěné omyté žampiony a šalotku pokrájíme nadrobno.
  2. V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme šaotku, přidáme k ní maso, sůl, pepř, drcený kmín a vše dusíme do doby, až bude maso měkké. Nakonec směs dochutíme kečupem, pálivou paprikou a chilli a podusíme ještě 4-5 minut.