Pečení dráčci
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
100 g |
Kmín celý |
1.5 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř 4 barev |
4 kávová lžička |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1.5 dl |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Vepřový bok |
750 g |
Voda pitná |
2.5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme a osušíme prorostlý bůček bez kosti a pokrájíme jej na špalíčky. Maso osolíme, posypeme kmínem, roztlučeným pepřem 4 barev, zlehka posypeme mletou paprikou a dáme do pekáčku.
- Oloupanou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno a maso v pekáčku posypeme. Podlijeme vodou, černým pivem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 220°C přibližně 45-55 minut dozlatohněda. Během pečení maso obracíme a často podléváme výpekem a vodou.
- Když je maso upečené, šťávu vydusíme téměř do tuku, zaprášíme ji moukou, promícháme a osmažíme. Přilijeme k ní další vodu (1 dl) s pivem (0.5 dl), chvilku provaříme a pak šťávu přecedíme.
- Přílohy podáváme k dráčkům podle chuti.