Pečení dráčci

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Cibule 100 g
Kmín celý 1.5 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř 4 barev 4 kávová lžička
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 1.5 dl
Sůl 0.5 polévková lžíce
Vepřový bok 750 g
Voda pitná 2.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme a osušíme prorostlý bůček bez kosti a pokrájíme jej na špalíčky. Maso osolíme, posypeme kmínem, roztlučeným pepřem 4 barev, zlehka posypeme mletou paprikou a dáme do pekáčku.
  2. Oloupanou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno a maso v pekáčku posypeme. Podlijeme vodou, černým pivem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 220°C přibližně 45-55 minut dozlatohněda. Během pečení maso obracíme a často podléváme výpekem a vodou.
  3. Když je maso upečené, šťávu vydusíme téměř do tuku, zaprášíme ji moukou, promícháme a osmažíme. Přilijeme k ní další vodu (1 dl) s pivem (0.5 dl), chvilku provaříme a pak šťávu přecedíme.
  4. Přílohy podáváme k dráčkům podle chuti.