Trhanec s jablky

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Hrozinky 2 polévková lžíce
Jablka 500 g
Kukuřičná krupice T 600 100 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko plnotučné 0.25 l
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme kukuřičnou krupici, mléko, vejce, 2 lžíce cukru, špetku soli a nastrouhanou citronovou kůru. Troubu předehřejeme na 175 °C, nákypovou formu vymažeme máslem.
  2. Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince a dužinu pokrájíme na tenké plátky. Krátce je osmahneme na zbytku másla, které rozehřejeme ve větší pánvi. Promícháme s hrozinkami, 1 lžící cukru, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou.
  3. Do formy dáme polovinu kukuřičné hmoty, na ni rozdělíme jablka a zakryjeme zbytkem hmoty. Na střední liště trouby pečeme cca 25 minut. Poté moučník vidličkami natrháme na velké kusy a 5 minut dopečeme.
  4. Rozdělíme na talíře, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.