Trhanec s jablky
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Hrozinky |
2 polévková lžíce |
Jablka |
500 g |
Kukuřičná krupice T 600 |
100 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
0.25 l |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme kukuřičnou krupici, mléko, vejce, 2 lžíce cukru, špetku soli a nastrouhanou citronovou kůru. Troubu předehřejeme na 175 °C, nákypovou formu vymažeme máslem.
- Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince a dužinu pokrájíme na tenké plátky. Krátce je osmahneme na zbytku másla, které rozehřejeme ve větší pánvi. Promícháme s hrozinkami, 1 lžící cukru, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou.
- Do formy dáme polovinu kukuřičné hmoty, na ni rozdělíme jablka a zakryjeme zbytkem hmoty. Na střední liště trouby pečeme cca 25 minut. Poté moučník vidličkami natrháme na velké kusy a 5 minut dopečeme.
- Rozdělíme na talíře, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.