Krkonošská játra s vepřovým bůčkem
Ingredience
Játra vepřová |
500 g |
Kečup ostrý |
0.5 polévková lžíce |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Omáčka pikantní worcesterová |
0.5 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
1 hrst |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sardelová pasta |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřový bok |
200 g |
Žampiony - sterilované |
150 g |
Vývar zeleninový |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřová játra a bůček bez kosti omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky velikosti sousta a dáme do mísy. Bůček v osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem.
- V hluboké pánvi si na rozpáleném oleji játra restujeme ze všech stran dozlatova, pak je vyjmeme a odložíme do mísy. Na ten samý tuk přidáme kostky bůčku a pod pokličkou ho chvíli dusíme. Potom maso poprášíme hladkou moukou, sladkou paprikou, promícháme a restujeme dozlatova. Přidáme žampiony, sardelovou pastu, znovu promícháme, doložíme játra, hrst vlašských ořechů, podlijeme zeleninovým vývarem a chvíli společně dusíme. Nakonec játra s masem dochutíme worcestrovou omáčkou a ostrým kečupem a podle chuti dosolíme (0.5 lžičky).