Krkonošská játra s vepřovým bůčkem

Ingredience


Játra vepřová 500 g
Kečup ostrý 0.5 polévková lžíce
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Omáčka pikantní worcesterová 0.5 polévková lžíce
Ořechy vlašské 1 hrst
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sardelová pasta 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřový bok 200 g
Žampiony - sterilované 150 g
Vývar zeleninový 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřová játra a bůček bez kosti omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky velikosti sousta a dáme do mísy. Bůček v osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem.
  2. V hluboké pánvi si na rozpáleném oleji játra restujeme ze všech stran dozlatova, pak je vyjmeme a odložíme do mísy. Na ten samý tuk přidáme kostky bůčku a pod pokličkou ho chvíli dusíme. Potom maso poprášíme hladkou moukou, sladkou paprikou, promícháme a restujeme dozlatova. Přidáme žampiony, sardelovou pastu, znovu promícháme, doložíme játra, hrst vlašských ořechů, podlijeme zeleninovým vývarem a chvíli společně dusíme. Nakonec játra s masem dochutíme worcestrovou omáčkou a ostrým kečupem a podle chuti dosolíme (0.5 lžičky).