Řezy s kokosovým krémem
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
150 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Mouka polohrubá |
100 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
50 g |
Vaječný bílek slepičí |
5 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
100 g |
Kandované ovoce |
60 g |
Kokos strouhaný |
3 polévková lžíce |
Lučina smetanový sýr |
100 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Rum |
2 polévková lžíce |
Banány |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Šlehačem ušleháme cukr se žloutky a ustrouhanou citronovou kůrou, strouhanku a střídavě přidáváme pevný sníh z bílků a mouku s kypřícím práškem. Hotové těsto vlijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Na těsto skládáme plátky banánů posypaných 1 lžící hladké mouky a povrch zaprášíme 2 lžícemi moučkového cukru.
- Těsto vložíme do středně vyhřáté trouby. Že je těsto upečené, poznáme podle toho, že když do těsta vpíchneme naostřenou špejli a těsto se jí nechytá.
- Hotové řezy necháme vychladnout a poté povrch potřeme připraveným krémem.
- Na krém ušleháme s cukrem a lučinou změklé máslo a přimícháme strouhaný kokos a rum. Řezy zdobíme kandovaným ovocem.