Řezy s kokosovým krémem

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr krupice 150 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mouka polohrubá 100 g
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Strouhanka 50 g
Vaječný bílek slepičí 5 ks
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Cukr moučkový 100 g
Kandované ovoce 60 g
Kokos strouhaný 3 polévková lžíce
Lučina smetanový sýr 100 g
Máslo čerstvé 100 g
Rum 2 polévková lžíce
Banány 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šlehačem ušleháme cukr se žloutky a ustrouhanou citronovou kůrou, strouhanku a střídavě přidáváme pevný sníh z bílků a mouku s kypřícím práškem. Hotové těsto vlijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Na těsto skládáme plátky banánů posypaných 1 lžící hladké mouky a povrch zaprášíme 2 lžícemi moučkového cukru.
  2. Těsto vložíme do středně vyhřáté trouby. Že je těsto upečené, poznáme podle toho, že když do těsta vpíchneme naostřenou špejli a těsto se jí nechytá.
  3. Hotové řezy necháme vychladnout a poté povrch potřeme připraveným krémem.
  4. Na krém ušleháme s cukrem a lučinou změklé máslo a přimícháme strouhaný kokos a rum. Řezy zdobíme kandovaným ovocem.