Královský kuřecí salát

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Chléb pšeničný (bílý) 1 ks
Cibule 3 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hrozinky 60 g
Kari koření 1 polévková lžíce
Kuře 1 ks
Majonéza 150 ml
Mandle 100 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 2 g
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Řecký jogurt 75 g
Rukola 2 ks
Sůl 1 špetka
Víno červené 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hlubokého hrnce vložíme omyté a očištěné kuře, přidáme bobkový list, 8 kuliček celého pepře, 2 cibule, vše osolíme a zalijeme studenou vodou tak, aby bylo kuře celé ponořené. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a na mírném ohni vaříme 45 minut. Poté kuře vyndáme, necháme vychladnout, odstraníme kůži a maso obereme od kostí a nakrájíme na kousky.
  2. Cibuli nasekáme nahrubo a na pánvi s olejem opečeme dozlatova. Přidáme kari koření a zamícháme, poté přidáme rajčatový protlak a opět zamícháme. Nakonec přimícháme červené víno, citronovou šťávu a mícháme do zhoustnutí. Směs necháme vychladnout a rozmixujeme ji.
  3. V misce promícháme majonézu s jogurtem a 2 lžícemi kořeněné pasty. Přidáme kuřecí maso, hrozinky a vše promícháme. Směs rozdělíme na připravené talíře a posypeme mandlovými lupínky.