Královský kuřecí salát
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks |
Cibule |
3 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hrozinky |
60 g |
Kari koření |
1 polévková lžíce |
Kuře |
1 ks |
Majonéza |
150 ml |
Mandle |
100 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
2 g |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Řecký jogurt |
75 g |
Rukola |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hlubokého hrnce vložíme omyté a očištěné kuře, přidáme bobkový list, 8 kuliček celého pepře, 2 cibule, vše osolíme a zalijeme studenou vodou tak, aby bylo kuře celé ponořené. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a na mírném ohni vaříme 45 minut. Poté kuře vyndáme, necháme vychladnout, odstraníme kůži a maso obereme od kostí a nakrájíme na kousky.
- Cibuli nasekáme nahrubo a na pánvi s olejem opečeme dozlatova. Přidáme kari koření a zamícháme, poté přidáme rajčatový protlak a opět zamícháme. Nakonec přimícháme červené víno, citronovou šťávu a mícháme do zhoustnutí. Směs necháme vychladnout a rozmixujeme ji.
- V misce promícháme majonézu s jogurtem a 2 lžícemi kořeněné pasty. Přidáme kuřecí maso, hrozinky a vše promícháme. Směs rozdělíme na připravené talíře a posypeme mandlovými lupínky.