Miletínské medailonky

Ingredience


Hořčice plnotučná 1 kávová lžička
Kapie sterilovaná 2 ks
Lák 1.5 dl
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř 4 barev 4 kávová lžička
Šalotka 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová panenka 320 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku oloupeme a pokrájíme nadrobno. Sterilované kapie vyjmeme z nálevu a pokrájíme na nudličky.
  2. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme ji na plátky o síle asi 1.5 cm. Pěstí maso rozmáčkneme, osolíme podle chuti, opepříme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a potřeme plnotučnou hořčicí. Medailonky dáme do mísy a necháme v chladu 15 minut odležet.
  3. V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej a maso zprudka restujeme z obou stran dozlatova. Maso musí být uprostřed krvavé. Pak je vyjmeme z tuku, na něj dáme cibuli s kapií, krátce osmahneme, přilijeme lák z nakládané kapie (asi 1.5 dl), maso vrátíme zpět, promícháme a vše krátce v pikantní šťávě krátce osmažíme.
  4. Podáváme s přílohami podle chuti.