Nicoise a tuňákem
Ingredience
Bageta |
2 ks |
Brambory vařené |
400 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Fazolové lusky zelené |
200 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
50 g |
Pažitka |
1 ks |
Rajčata |
3 ks |
Tuňák ve vlastní šťávě |
400 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce vaříme 10 minut tak, aby byla uvařená natvrdo. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Fazolky očistíme, omyjeme a vložíme do osolené vroucí vody. Povaříme je asi 4 minuty. Poté je scedíme a propláchneme.
- Rajčata omyjeme a nakrájíme na špalíčky, pažitku omyjeme a nasekáme nahrubo a uvařené menší brambory překrojíme na čtvrtky.
- Ve velké míse smícháme rajčata, vejce, tuňáka, olivy, pažitku a brambory. Nakonec přidáme uvařené fazolky a vše důkladně promícháme. Před podáváním salát přelijeme olivovým olejem smíchaným s citronovou šťávou.