Nicoise a tuňákem

Ingredience


Bageta 2 ks
Brambory vařené 400 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Fazolové lusky zelené 200 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Olivy černé 50 g
Pažitka 1 ks
Rajčata 3 ks
Tuňák ve vlastní šťávě 400 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce vaříme 10 minut tak, aby byla uvařená natvrdo. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Fazolky očistíme, omyjeme a vložíme do osolené vroucí vody. Povaříme je asi 4 minuty. Poté je scedíme a propláchneme.
  2. Rajčata omyjeme a nakrájíme na špalíčky, pažitku omyjeme a nasekáme nahrubo a uvařené menší brambory překrojíme na čtvrtky.
  3. Ve velké míse smícháme rajčata, vejce, tuňáka, olivy, pažitku a brambory. Nakonec přidáme uvařené fazolky a vše důkladně promícháme. Před podáváním salát přelijeme olivovým olejem smíchaným s citronovou šťávou.