Palačinky se špenátem a smetanou
Ingredience
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
145 ml |
Mouka pšeničná hladká |
125 g |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Olej olivový |
20 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Špenát listový čerstvý |
200 g |
Sůl |
5 g |
Zakysaná smetana |
300 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V míse smícháme mouku, vejce, mléko a najemno nakrájené špenátové listy. Metlou ušleháme do hladkého těsta a na másle z něj usmažíme tenké palačinky.
- Na pánvi rozpálíme olej, přidáme prolisovaný česnek a krátce orestujeme. Přidáme pokrájené listy špenátu a smažíme za občasného míchání asi 5 minut, dokud špenát nezměkne. Do odstaveného špenátu přimícháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a vzniklou náplní potřeme palačinky. Servírujeme přeložené na čtvrtiny s malým kopečekem špenátové směsi vedle.