Palačinky se špenátem a smetanou

Ingredience


Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 145 ml
Mouka pšeničná hladká 125 g
Špenát listový čerstvý 100 g
Vejce slepičí 4 ks
Česnek 2 stroužek
Olej olivový 20 ml
Pepř černý mletý 3 g
Špenát listový čerstvý 200 g
Sůl 5 g
Zakysaná smetana 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mouku, vejce, mléko a najemno nakrájené špenátové listy. Metlou ušleháme do hladkého těsta a na másle z něj usmažíme tenké palačinky.
  2. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme prolisovaný česnek a krátce orestujeme. Přidáme pokrájené listy špenátu a smažíme za občasného míchání asi 5 minut, dokud špenát nezměkne. Do odstaveného špenátu přimícháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a vzniklou náplní potřeme palačinky. Servírujeme přeložené na čtvrtiny s malým kopečekem špenátové směsi vedle.