Řízek pro Rumcajse
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Cibule červená |
2 ks |
Koření grilovací |
4 špetka |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
4 kávová lžička |
Slanina vepřová |
100 g |
Strouhanka |
58 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Tabasco |
1.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vepřové kotlety |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové omyté a osušené kotlety (bez kosti) naklepeme, osolíme, z každé strany je opepříme čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Z jedné strany posypeme grilovacím kořením a z druhé strany řízky potřeme rozetřeným česnekem.
- V pánvi rozpálíme olej. Řízky obalíme nejdříve ve strouhance, pak je namočíme do rozšlehaných vajec a dáme je smažit na rozpálený olej. Smažíme z každé strany dozlatova. Před koncem smažení řízky pokapeme chilli tabascem. Pak je vyjmeme, dáme na talíře a do omastku přidáme plátky slaniny a kolečka červené cibule. Krátce vše restujeme dorůžova.
- Každý řízek ozdobíme plátky slaniny a kolečky červené cibule. Podáváme s přílohou podle chuti.