Řízek pro Rumcajse

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Cibule červená 2 ks
Koření grilovací 4 špetka
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Pepř 4 barev 4 kávová lžička
Slanina vepřová 100 g
Strouhanka 58 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Tabasco 1.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Vepřové kotlety 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové omyté a osušené kotlety (bez kosti) naklepeme, osolíme, z každé strany je opepříme čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Z jedné strany posypeme grilovacím kořením a z druhé strany řízky potřeme rozetřeným česnekem.
  2. V pánvi rozpálíme olej. Řízky obalíme nejdříve ve strouhance, pak je namočíme do rozšlehaných vajec a dáme je smažit na rozpálený olej. Smažíme z každé strany dozlatova. Před koncem smažení řízky pokapeme chilli tabascem. Pak je vyjmeme, dáme na talíře a do omastku přidáme plátky slaniny a kolečka červené cibule. Krátce vše restujeme dorůžova.
  3. Každý řízek ozdobíme plátky slaniny a kolečky červené cibule. Podáváme s přílohou podle chuti.