Špagety s krůtou a sýrovou omáčkou
Ingredience
Hořčice v prášku |
0.5 kávová lžička |
Krůtí prsa |
350 g |
Máslo čerstvé |
75 g |
Mléko plnotučné |
900 ml |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Paprika sterilovaná |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špagety |
175 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
115 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hluboké pánvi zahřejeme 1/3 množství másla, vložíme krůtí prsa nakrájená na tenké proužky. Osolíme a vydatně opepříme. Maso smažíme 5 minut na mírném ohni. Když je maso bílé, vložíme nakrájené proužky nakládané pečené papriky a promícháme. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.
- Troubu zahřejeme na 180 °C. Dle návodu na obalu uvaříme těstoviny.
- Mezitím na pánvi, na které se smažilo maso, zahřejeme zbytek másla. Přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme 2 minuty, teplotu zvýšíme na střední stupeň.
- Postupně přiléváme horké mléko, po každém přilití řádně promícháme. Uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme, až je omáčka hustá a jemná. Přisypeme 2/3 nastrouhaného parmezánu a sušenou hořčici. Dle chuti osolíme a opepříme. Omáčku odstavíme z plotny.
- Hotové těstoviny promícháme s 1/2 množství omáčky a směs přendáme do zapékací nádoby. Do zbylé omáčky přimícháme krůtí maso a vložíme do středu nádoby. Posypeme zbývajícím parmezánem a pečeme v předehřáté troubě 20 minut, až je sýr na povrchu pěkně křupavý. Podáváme horké.