Špagety s krůtou a sýrovou omáčkou

Ingredience


Hořčice v prášku 0.5 kávová lžička
Krůtí prsa 350 g
Máslo čerstvé 75 g
Mléko plnotučné 900 ml
Mouka pšeničná hladká 50 g
Paprika sterilovaná 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Špagety 175 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 115 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hluboké pánvi zahřejeme 1/3 množství másla, vložíme krůtí prsa nakrájená na tenké proužky. Osolíme a vydatně opepříme. Maso smažíme 5 minut na mírném ohni. Když je maso bílé, vložíme nakrájené proužky nakládané pečené papriky a promícháme. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.
  2. Troubu zahřejeme na 180 °C. Dle návodu na obalu uvaříme těstoviny.
  3. Mezitím na pánvi, na které se smažilo maso, zahřejeme zbytek másla. Přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme 2 minuty, teplotu zvýšíme na střední stupeň.
  4. Postupně přiléváme horké mléko, po každém přilití řádně promícháme. Uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme, až je omáčka hustá a jemná. Přisypeme 2/3 nastrouhaného parmezánu a sušenou hořčici. Dle chuti osolíme a opepříme. Omáčku odstavíme z plotny.
  5. Hotové těstoviny promícháme s 1/2 množství omáčky a směs přendáme do zapékací nádoby. Do zbylé omáčky přimícháme krůtí maso a vložíme do středu nádoby. Posypeme zbývajícím parmezánem a pečeme v předehřáté troubě 20 minut, až je sýr na povrchu pěkně křupavý. Podáváme horké.