Benecké kotlety v bramboráku s pivním sýrem
Ingredience
Brambory |
700 g |
Česnek |
6 stroužek |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mléko polotučné |
0.5 dl |
Olej slunečnicový |
8 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.75 polévková lžíce |
Sýr Krkonošský pivní |
150 g |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká |
120 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Česnek oloupeme, utřeme a dáme k nastrouhaným bramborům. Přidáme hladkou mouku, mléko, kmín, pepř, majoránku a sůl (1/2 lžíce). Směs dobře promícháme.
- 4 vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme (1/3 lžíce) a opepříme černým pepřem (1/2 lžičky).
- V hlubší pánvi rozpálíme olej (4 lžíce) a kotlety z obou stran opečeme dozlatova. Opečené kotlety obalíme do bramborové směsi, do které jsme těsně před použitím nastrouhali pivní sýr.
- V druhé pánvi si rozpálíme olej (4 lžíce) a obalené kotlety v bramborovém těstě osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 5-8 minut z každé strany. Usmažené kotlety dáme na papírovou utěrku, aby se do ní vsákl přebytečný tuk.