Benecké kotlety v bramboráku s pivním sýrem

Ingredience


Brambory 700 g
Česnek 6 stroužek
Kmín celý 1 kávová lžička
Majoránka 1 kávová lžička
Mléko polotučné 0.5 dl
Olej slunečnicový 8 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 0.75 polévková lžíce
Sýr Krkonošský pivní 150 g
Vepřové kotlety 4 ks
Mouka pšeničná hladká 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Česnek oloupeme, utřeme a dáme k nastrouhaným bramborům. Přidáme hladkou mouku, mléko, kmín, pepř, majoránku a sůl (1/2 lžíce). Směs dobře promícháme.
  2. 4 vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme (1/3 lžíce) a opepříme černým pepřem (1/2 lžičky).
  3. V hlubší pánvi rozpálíme olej (4 lžíce) a kotlety z obou stran opečeme dozlatova. Opečené kotlety obalíme do bramborové směsi, do které jsme těsně před použitím nastrouhali pivní sýr.
  4. V druhé pánvi si rozpálíme olej (4 lžíce) a obalené kotlety v bramborovém těstě osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 5-8 minut z každé strany. Usmažené kotlety dáme na papírovou utěrku, aby se do ní vsákl přebytečný tuk.