Zimní rajská omáčka

Zimní rajská omáčka - obrázek

Ingredience


Bazalka 1 kávová lžička
Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 60 ml
Oregano čerstvé 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 800 g
Rajčatová pasta 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Víno červené 90 ml
Sýr Parmezán 1 hrst
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli, celer a mrkev nakrájíme najemno. Můžeme použít i kuchyňský mixér.
  2. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky a na mírném plameni smažíme 2 minuty. Přidáme nakrájenou zeleninu a čerstvé bylinky. Za častého míchání smažíme 7 minut, až je zelenina měkká a mírně zlatavá.
  3. Vložíme nakrájená rajčata, pastu ze sušených rajčat a cukr. Podle chuti osolíme, opepříme a přilijeme víno. Za stálého míchání uvedeme do varu a při mírné teplotě vaříme 45 minut.
  4. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Poté je slijeme a rozdělíme na talíře. Omáčku podle chuti dokořeníme a nalijeme na těstoviny. Ihned servírujeme, parmezán na dochucení podáváme zvlášť.