Čekankový salát s rukolou

Ingredience


Čekanka 2 ks
Rukola 150 g
Balsamico ocet 2 kávová lžička
Česnek 1 stroužek
Hořčice 1 kávová lžička
Med včelí 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme olivový olej, med, dijonskou hořčici, balsamikový ocet a česnek, osolíme, opepříme, vše důkladně promícháme tak, aby vznikla zálivka.
  2. Čekanku omyjeme, očistíme, vyřízneme košťálový střed, listy od sebe oddělíme a poté pokrájíme na větší kousky.
  3. Rukolu omyjeme, nahrubo nasekáme, smícháme s pokrájenými listy čekanky. Rukolu s čekankou promícháme a přelijeme připravenou zálivkou.