Letní salát se zelenými fazolkami
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Ciabatta |
1 ks |
Cibulka jarní |
6 ks |
Cuketa |
2 ks |
Fazolové lusky zelené |
150 g |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
5 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
80 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
100 g |
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cukr krupice |
1 špetka |
Olej olivový extra panenský |
9 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, zlehka na něm opečeme šalotku a česnek. Přidáme papriku pokrájenou na proužky, bobkový list, tymián a 5 minut opékáme, dokud zelenina nezměkne. Pánev sundáme ze sporáku, přimícháme cukr a zbývajících 5 lžic oleje, směs přesuneme do mísy. Osolíme, opepříme a chutě necháme prolnout.
- Jarní cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Fazolky očistíme, 3 minuty je blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Poté je vyjmeme a přelijeme je studenou vodou. Na pánvi rozpálíme olej a ciabattu nakrájenou na kostičky na něm dozlatova opečeme. Takto připravené krutony vysypeme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
- Cuketu omyjeme, očistíme, nakrájíme na plátky. Zelenou papriku omyjeme, zbavíme semínek, nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olej a máslo a cuketu s paprikou na něm opečeme. Přidáme fazolky, vše přesypeme do mísy. Špenát omyjeme a natrháme na kousky.
- Na připravené talíře dáme veškerou zeleninu, posypeme bazalkou, zakápneme zálivkou. Zdobíme opečenou ciabattou a nastrouhaným parmezánem.