Letní salát se zelenými fazolkami

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Ciabatta 1 ks
Cibulka jarní 6 ks
Cuketa 2 ks
Fazolové lusky zelené 150 g
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 5 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 80 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 100 g
Bobkový list 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cukr krupice 1 špetka
Olej olivový extra panenský 9 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 1 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, zlehka na něm opečeme šalotku a česnek. Přidáme papriku pokrájenou na proužky, bobkový list, tymián a 5 minut opékáme, dokud zelenina nezměkne. Pánev sundáme ze sporáku, přimícháme cukr a zbývajících 5 lžic oleje, směs přesuneme do mísy. Osolíme, opepříme a chutě necháme prolnout.
  2. Jarní cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Fazolky očistíme, 3 minuty je blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Poté je vyjmeme a přelijeme je studenou vodou. Na pánvi rozpálíme olej a ciabattu nakrájenou na kostičky na něm dozlatova opečeme. Takto připravené krutony vysypeme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
  3. Cuketu omyjeme, očistíme, nakrájíme na plátky. Zelenou papriku omyjeme, zbavíme semínek, nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olej a máslo a cuketu s paprikou na něm opečeme. Přidáme fazolky, vše přesypeme do mísy. Špenát omyjeme a natrháme na kousky.
  4. Na připravené talíře dáme veškerou zeleninu, posypeme bazalkou, zakápneme zálivkou. Zdobíme opečenou ciabattou a nastrouhaným parmezánem.