Tvarohové tyčky s ořechy
Ingredience
Máslo čerstvé |
41.67 g |
Mouka pšeničná hladká |
41.67 g |
Sůl |
0.06 kávová lžička |
Tvaroh měkký |
41.67 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Cukr krystal |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
80 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tvarohové těsto na pečivo [32967]:
- Tvaroh smícháme se změklým máslem, moukou a solí. Vypracujeme na vále hladké těsto, složíme ho natřikrát a znovu vyválíme, složíme a necháme pod fólií v chladničce půl hodiny odpočinout.
- Těsto vyválíme na plát půl cm silný, rádýlkem nakrájíme pruhy, z nich ukrajujeme 10 cm dlouhé tyčky. Klademe je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, sypeme jemně usekanými ořechy a krystalovým cukrem. Pečeme v předehřáté troubě.