Kuřecí roláda z Harrachova

Ingredience


Anglická slanina 80 g
Cibule 3 ks
Hořčice 2 polévková lžíce
Hrášek 4 polévková lžíce
Koření Staročeské 1 polévková lžíce
Kuře 1 ks
Máslo čerstvé 150 g
Mrkev kořen 2 ks
Okurky nakládané 2 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 2.5 kávová lžička
Šunkový salám 80 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 1 l
Vývar drůbeží 2.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vajíčka uvaříme natvrdo (10 minut v 1/2 litru vody), poté je oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Mrkev očistíme a rozkrojíme podélně na polovinu. Oloupanou cibuli pokrájíme na osminky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
  2. Očištěné a omyté kuře vykostíme a tak získáme celistvý plát masa, který lehce naklepeme. Osolíme ho z obou stran, vnitřní stranu opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Poklademe na něj plátky anglické slaniny, plátky šunkového salámu, pokrájená vajíčka, mrkev, mražený hrášek, sladkokyselé okurky a cibuli. Poté celou plochu posypeme petrželkou. Všechny ingredience položíme vedle sebe tak, aby při krájení vznikla barevná mozaika. Poté maso svineme do rolády, upevníme nití a celou posypeme Staročeským kořením.
  3. Roládu dáme do pekáče vymazaného máslem. Máslo pokrájíme na plátky, které poklademe na roládu.
  4. Podlijeme ji kuřecím vývarem a pečeme v troubě za občasného polévání vypečenou šťávou.
  5. Přibližně 15 minut před koncem pečení oloupeme další 2 cibule. Pokrájíme je nadrobno, přidáme do výpeku ke kuřeti a osmažíme ji dozlatova.
  6. Upečenou roládu zbavíme nití a pokrájíme ji na úhledné plátky. Přílohy k roládě poléváme výpekem.