Kuřecí roláda z Harrachova
Ingredience
Anglická slanina |
80 g |
Cibule |
3 ks |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Hrášek |
4 polévková lžíce |
Koření Staročeské |
1 polévková lžíce |
Kuře |
1 ks |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Okurky nakládané |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2.5 kávová lžička |
Šunkový salám |
80 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1 l |
Vývar drůbeží |
2.5 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vajíčka uvaříme natvrdo (10 minut v 1/2 litru vody), poté je oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Mrkev očistíme a rozkrojíme podélně na polovinu. Oloupanou cibuli pokrájíme na osminky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
- Očištěné a omyté kuře vykostíme a tak získáme celistvý plát masa, který lehce naklepeme. Osolíme ho z obou stran, vnitřní stranu opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Poklademe na něj plátky anglické slaniny, plátky šunkového salámu, pokrájená vajíčka, mrkev, mražený hrášek, sladkokyselé okurky a cibuli. Poté celou plochu posypeme petrželkou. Všechny ingredience položíme vedle sebe tak, aby při krájení vznikla barevná mozaika. Poté maso svineme do rolády, upevníme nití a celou posypeme Staročeským kořením.
- Roládu dáme do pekáče vymazaného máslem. Máslo pokrájíme na plátky, které poklademe na roládu.
- Podlijeme ji kuřecím vývarem a pečeme v troubě za občasného polévání vypečenou šťávou.
- Přibližně 15 minut před koncem pečení oloupeme další 2 cibule. Pokrájíme je nadrobno, přidáme do výpeku ke kuřeti a osmažíme ji dozlatova.
- Upečenou roládu zbavíme nití a pokrájíme ji na úhledné plátky. Přílohy k roládě poléváme výpekem.