Smažené vepřové ledvinky se zeleninou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule červená 1 ks
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Fazolové výhonky 230 g
Hrachové lusky 170 g
Kompot ananasový 230 g
Koření pěti vůní 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Kukuřice cukrová nakládaná 200 g
Maizena - kukuřičný škrob 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 3 ks
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 kávová lžička
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Sezam - semena 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vepřové ledvinky 350 g
Víno rýžové čínské 1 polévková lžíce
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ananas scedíme, šťávu uchováme. Maso očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.
  2. Na omáčku smícháme v misce kukuřičný škrob, ananasovou šťávu, přidáme sójovou omáčku, rýžové víno, cukr, ocet a prášek z pěti druhů koření. Důkladně promícháme a odložíme stranou.
  3. V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, nasekanou chilli papričku bez semínek a zázvor a cca 1/2 min. za stálého míchání restujeme. Přidáme maso a zlehka povaříme cca 2-3 min. Vmícháme na tenké kousky pokrájenou mrkev, nakrájenou papriku a vaříme další 2-3 min. Přidáme napůl rozkrojené hrachové lusky, fazolové výhonky a kukuřici a za stálého míchání povaříme 1-2 min. Nakonec přilijeme připravenou omáčku spolu se zbytkem ananasové šťávy a vaříme do zhoustnutí. Zmírníme oheň a prohříváme ještě 1-2 min. Na závěr vmícháme nasekaný koriandr, okořeníme dle chuti, rozdělíme na talíře, posypeme praženými sezamovými semínky a podáváme.