Mořská štika na žampionech

Ingredience


Mořská štika - filety 750 g
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Niva (Rokfór) 100 g
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety osolíme a opepříme. Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky, nivu hrubě nastrouháme, pažitku drobně nasekáme.
  2. Filety vložíme do hlubší pánve na rozpálený olej a smažíme. Když filety otočíme, přisypeme k nim žampiony a smažíme. Před koncem smažení zasypeme filety sýrem, přiklopíme a necháme sýr roztavit. Na talíři rybu posypeme pažitkou.