Mořský ďas na cibuli a víně

Ingredience


Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mořský ďas 800 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 100 ml
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Osolené porce ryby zaprášíme paprikou, obalíme v mouce a protáhneme rozšlehaným vejcem. Porce smažíme v rozpáleném oleji s máslem.
  2. Poté dáme dvě lžíce vysmaženého tuku do ohnivzdorného pekáče, do něhož jsme vyskládali polovinu cibule nakrájené na kolečka. Na cibuli položíme porce ryby, překryjeme je druhou polovinou cibule, podlijeme vínem a pečeme v troubě. V průběhu pečení porce ryby zakapeme rozpuštěným máslem.