Mořský ďas na cibuli a víně
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mořský ďas |
800 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
100 ml |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Osolené porce ryby zaprášíme paprikou, obalíme v mouce a protáhneme rozšlehaným vejcem. Porce smažíme v rozpáleném oleji s máslem.
- Poté dáme dvě lžíce vysmaženého tuku do ohnivzdorného pekáče, do něhož jsme vyskládali polovinu cibule nakrájené na kolečka. Na cibuli položíme porce ryby, překryjeme je druhou polovinou cibule, podlijeme vínem a pečeme v troubě. V průběhu pečení porce ryby zakapeme rozpuštěným máslem.