Mořský jazyk grilovaný
Ingredience
Ananas |
1 polévková lžíce |
Broskve |
1 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
100 ml |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Meruňky |
1 polévková lžíce |
Mořský jazyk |
4 plátek |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Višně |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Porce ryby hodinu marinujeme v citronové šťávě. Poté rybu osolíme a na rozpáleném oleji smažíme. Osmaženou rybu potřeme medem, zasypeme drobně pokrájeným ovocem, zakapeme rozpuštěným máslem, přikryjeme jemně strouhaným sýrem. Rybu vložíme do rozehřátého grilu a zapékáme, dokud sýr nezezlátne.