Krkonošské kuře plněné zelím

Ingredience


Cukr krupice 0.5 polévková lžíce
Kmín celý 1 polévková lžíce
Koření grilovací 1 polévková lžíce
Kuře 1 ks
Máslo čerstvé 200 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1.5 polévková lžíce
Švestky sušené 80 g
Uzené maso vařené 300 g
Voda pitná 5 dl
Zelí kysané 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře omyjeme, osušíme a celé osolíme. Sušené švestky bez pecek omyjeme a pokrájíme.
  2. Uzené maso a slaninu pokrájíme na nudličky a v hlubší pánvi společně opečeme. Přidáme kysané zelí, promícháme a krátce společně smažíme asi 5 minut. Podle chuti ho dosolíme, opepříme, osladíme a necháme trochu vychladnout, přimícháme švestky a kuře naplníme a sepneme ho párátky. Kuře posypeme hodně kmínem a grilovacím kořením. Pak ho položíme na pekáč, obložíme plátky másla, podlijeme vodou, zakryjeme pokrývkou a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 90 minut dozlatova. Během pečení kuře poléváme výpekem, můžeme i vodu k výpeku přidat.
  3. Upečené kuře se zelím rozporcujeme a podáváme k přílohám podle chuti.