Noky s čedarem

Ingredience


Bazalka 15 g
Bramborové noky 400 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Olej olivový 20 ml
Passata (drcená rajčata) 400 g
Pepř černý mletý 3 g
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 40 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 5 g
Sýr Čedar 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájenou cibuli smažíme na oleji asi 2 minuty doměkka. Přidáme drcený česnek a krátce jej smažíme. Vmícháme drcená rajčata a rajčatový protlak, zvýšíme teplotu a omáčku asi 5 minut vaříme.
  2. Potom stáhneme oheň, do omáčky vmícháme smetanu a nakrájená sušená rajčata, promícháme ji a zvolna vaříme ještě asi 3 minuty.
  3. Uvaříme bramborové noky ve slané vodě. Jakmile vyplavou k povrchu, jsou hotové (asi po 2 minutách) a můžeme je vyjmout naběračkou s otvory. Vložíme je do omáčky, přidáme čerstvou bazalku, sůl a pepř. Noky s omáčkou dáme do zapékací mísy a posypeme sýrem čedar. Mísu dáme pod rozehřátý gril a pokrm zapékáme, až se na sýru začnou tvořit bubliny.