Noky s čedarem
Ingredience
Bazalka |
15 g |
Bramborové noky |
400 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Olej olivový |
20 ml |
Passata (drcená rajčata) |
400 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
40 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
5 g |
Sýr Čedar |
60 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájenou cibuli smažíme na oleji asi 2 minuty doměkka. Přidáme drcený česnek a krátce jej smažíme. Vmícháme drcená rajčata a rajčatový protlak, zvýšíme teplotu a omáčku asi 5 minut vaříme.
- Potom stáhneme oheň, do omáčky vmícháme smetanu a nakrájená sušená rajčata, promícháme ji a zvolna vaříme ještě asi 3 minuty.
- Uvaříme bramborové noky ve slané vodě. Jakmile vyplavou k povrchu, jsou hotové (asi po 2 minutách) a můžeme je vyjmout naběračkou s otvory. Vložíme je do omáčky, přidáme čerstvou bazalku, sůl a pepř. Noky s omáčkou dáme do zapékací mísy a posypeme sýrem čedar. Mísu dáme pod rozehřátý gril a pokrm zapékáme, až se na sýru začnou tvořit bubliny.