Na švestkách kuře

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 175 g
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Kuřecí stehna 450 g
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Omáčka švestková 2 polévková lžíce
Sherry brandy 1.5 dl
Slanina vepřová 2 plátek
Solamyl - bramborový škrob 2 polévková lžíce
Švestky 225 g
Vývar drůbeží 4.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi bez oleje osmažíme nakrájenou slaninu, poté vyndáme a udržujeme v teple. Do pánve nalijeme olej a osmahneme pokrájené kuřecí maso s jarní cibulí a česnekem.
  2. Přidáme slaninu, rozpůlené švestky, sherry, cukr, vývar a švestkovou omáčku. Přivedeme k varu a 20 minut necháme vařit, dokud nebude kuře a švestky měkké. Přidáme solymal a povaříme 3 minuty, dokud nezhoustne omáčka.
  3. Podáváme teplé.