Na švestkách kuře
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
175 g |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Kuřecí stehna |
450 g |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Omáčka švestková |
2 polévková lžíce |
Sherry brandy |
1.5 dl |
Slanina vepřová |
2 plátek |
Solamyl - bramborový škrob |
2 polévková lžíce |
Švestky |
225 g |
Vývar drůbeží |
4.5 dl |
-
Doba přípravy: 135 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi bez oleje osmažíme nakrájenou slaninu, poté vyndáme a udržujeme v teple. Do pánve nalijeme olej a osmahneme pokrájené kuřecí maso s jarní cibulí a česnekem.
- Přidáme slaninu, rozpůlené švestky, sherry, cukr, vývar a švestkovou omáčku. Přivedeme k varu a 20 minut necháme vařit, dokud nebude kuře a švestky měkké. Přidáme solymal a povaříme 3 minuty, dokud nezhoustne omáčka.
- Podáváme teplé.