Mořské plody na rajčatech

Ingredience


Bazalka 1 kávová lžička
Česnek 3 stroužek
Krabí tyčinky 100 g
Krevety tygří - loupané 100 g
Mořské plody mix 100 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Oregano sušené 3 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 80 g
Rajčata 1 ks
Rajčata loupaná (konzervovaná) 100 g
Špagety 250 g
Sůl 0.333333 kávová lžička
Víno bílé 200 ml
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V olivovém oleji mírně osmažíme 1 stroužek česneku, když zhnědne, vyjmeme ho a na olej vsypeme nasekanou petrželovou nať, vmícháme tužší část směsi mořských plodů, zalijeme vínem a dusíme. Po chvíli přidáme rajčata, rajčatový protlak a za stálého míchání ještě dusíme.
  2. Poté směs osolíme, opepříme, kořeníme utřeným oreganem a vmícháme zbylou část směsi plodů, krevety, krabí tyčinky a zbylý rozdrcený česnek. Dusíme doměkka, přidáme pokrájené rajče, posekanou bazalku a nasekaný česnek.
  3. V mezičase uvaříme špagety na skus, poté slijeme a necháme řádně okapat.
  4. V míse smícháme udušenou směs plodů se špagetami.