Mořské plody na rajčatech
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Česnek |
3 stroužek |
Krabí tyčinky |
100 g |
Krevety tygří - loupané |
100 g |
Mořské plody mix |
100 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
3 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
80 g |
Rajčata |
1 ks |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
100 g |
Špagety |
250 g |
Sůl |
0.333333 kávová lžička |
Víno bílé |
200 ml |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V olivovém oleji mírně osmažíme 1 stroužek česneku, když zhnědne, vyjmeme ho a na olej vsypeme nasekanou petrželovou nať, vmícháme tužší část směsi mořských plodů, zalijeme vínem a dusíme. Po chvíli přidáme rajčata, rajčatový protlak a za stálého míchání ještě dusíme.
- Poté směs osolíme, opepříme, kořeníme utřeným oreganem a vmícháme zbylou část směsi plodů, krevety, krabí tyčinky a zbylý rozdrcený česnek. Dusíme doměkka, přidáme pokrájené rajče, posekanou bazalku a nasekaný česnek.
- V mezičase uvaříme špagety na skus, poté slijeme a necháme řádně okapat.
- V míse smícháme udušenou směs plodů se špagetami.