Špenátový salát s karamelizovanou cibulí

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 40 g
Mozzarella 80 g
Ocet vinný červený 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 150 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozpálíme máslo a cibuli na něm pozvolna opékáme asi 10 minut. Potom přidáme cukr a 1 lžičku octa. Mícháme 5 minut, až šťáva zhoustne a zkaramelizuje. Obsah pánve vložíme do salátové mísy.
  2. Červenou papriku omyjeme, očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Špenátové listy omyjeme a natrháme na větší kousky. Papriku i salát vložíme do mísy k cibuli, přidáme zbytek oleje a octa, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
  3. Takto připravená salát zdobíme na kousky nakrájenou mozzarellou.