Grilované kuře indické

Ingredience


Chilli koření mleté 0.25 kávová lžička
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Jogurt bílý 1.5 dl
Kari pasta 2 polévková lžíce
Kmín mletý 0.5 kávová lžička
Kuřecí prsa 4 ks
Okurka salátová 0.25 ks
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozklepeme kuřecí prsíčka. Smícháme v misce olej, kari pastu, zázvor, kmín a cukr. Touto směsí potřeme kuřecí prsíčka po obou stranách a necháme stranou na později.
  2. Připravíme si okurkovou rajtu tak, že oloupeme okurku a odstraníme semínka. Nastrouháme dužinu, posypeme solí a necháme v cedníku 10 minut odležet. Odstraníme sůl a vytlačíme spodkem lžíce z nastrouhané okurky vodu. Smícháme okurku s jogurtem a vmícháme mleté chilli. Dáme vychladit do ledničky.
  3. Maso dáme na mřížku do grilu a 10 minut opékáme a jednou obrátíme.
  4. Podáváme s okurkovou rajtou.