Grilované kuře indické
Ingredience
Chilli koření mleté |
0.25 kávová lžička |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
1.5 dl |
Kari pasta |
2 polévková lžíce |
Kmín mletý |
0.5 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Okurka salátová |
0.25 ks |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozklepeme kuřecí prsíčka. Smícháme v misce olej, kari pastu, zázvor, kmín a cukr. Touto směsí potřeme kuřecí prsíčka po obou stranách a necháme stranou na později.
- Připravíme si okurkovou rajtu tak, že oloupeme okurku a odstraníme semínka. Nastrouháme dužinu, posypeme solí a necháme v cedníku 10 minut odležet. Odstraníme sůl a vytlačíme spodkem lžíce z nastrouhané okurky vodu. Smícháme okurku s jogurtem a vmícháme mleté chilli. Dáme vychladit do ledničky.
- Maso dáme na mřížku do grilu a 10 minut opékáme a jednou obrátíme.
- Podáváme s okurkovou rajtou.