Římský salát s opečenou mrkví a rajčátky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Mrkev kořen 2 ks
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Rajčata 12 ks
Rukola 100 g
Salát římský 100 g
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Římský salát a rukolu opláchneme a natrháme na větší kousky. Cherry rajčátaka omyjeme a přepůlíme. Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Římský salát s rukolou vložíme do velké salátové mísy.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a česnek, mrkev a rajčátka na něm zprudka opečeme. Osolíme a přimícháme do salátu.
  3. Takto připravený salát zdobíme nastrouhaným ementálem.