Římský salát s opečenou mrkví a rajčátky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
12 ks |
Rukola |
100 g |
Salát římský |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
80 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Římský salát a rukolu opláchneme a natrháme na větší kousky. Cherry rajčátaka omyjeme a přepůlíme. Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Římský salát s rukolou vložíme do velké salátové mísy.
- Na pánvi rozpálíme olej a česnek, mrkev a rajčátka na něm zprudka opečeme. Osolíme a přimícháme do salátu.
- Takto připravený salát zdobíme nastrouhaným ementálem.