Vepřové ve sladkokyselé omáčce na čínský způsob
Ingredience
Bambusové výhonky konzervované |
115 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř sečuánský |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso libové |
350 g |
Víno rýžové čínské |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
1 ks |
Cukr třtinový |
3 polévková lžíce |
Ocet rýžový |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 stroužek |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Protlak rajčatový |
0.5 hrnek |
Voda pitná |
100 ml |
Vývar zeleninový |
200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso pokrájíme na malé kousky a vložíme do misky. Ochutíme solí, pepřem, přilijeme rýžové víno a necháme cca 15 - 20 min. marinovat. Mezitím scedíme bambusové výhonky a nakrájíme na malé kostičky.
- Maso zaprášíme moukou, obalíme v rozšlehaném vejci a poté opět v mouce. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm restujeme za stálého míchání na středním ohni cca 3 - 4 min. Vyjmeme a necháme okapat.
- Olej rozpálíme na vyšší teplotu a maso do něj vrátíme spolu s bambusovými výhonky. Krátce cca 1 min. osmažíme, vše opět vyjmeme a necháme oschnout.
- V další pánvi připravíme omáčku. Rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekaný česnek, na kousky pokrájenou cibulku, na kostičky nakrájenou papriku bez semínek a nadrobno nasekanou chilli papričku. Za stálého míchání restujeme půl minuty, poté přidáme sójovou omáčku, cukr, rýžový ocet, protlak, přilijeme vývar a vodu. Přivedeme k varu a přisypeme maso s bambusovými výhonky.
- Prohřejeme, důkladně promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.