Losos a la teriyaki
Ingredience
Losos - filety |
675 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Řeřicha |
1 hrst |
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Víno bílé |
1 kávová lžička |
Víno rýžové čínské |
1 kávová lžička |
Potravinářská barva |
1 špetka |
Ředkev bílá |
55 g |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve připravíme omáčku. Do misky dáme cukr, bílý pepř, sójovou omáčku a rýžové víno a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
- Z lososa odstraníme tenkým nožem kůži. Maso nakrájíme na plátky, vložíme do skleněné nádoby, přelijeme omáčkou a necháme 10-15min marinovat.
- Mezitím připravíme přílohu. Zázvor nasekáme nadrobno a smícháme s nastrouhanou ředkví. Dle chuti můžeme přidat špetku růžového potravinářského barviva.
- Řízky vyjmeme z marinády a necháme okapat. Ve woku rozpálíme olej a maso na něm postupně opékáme za stálého míchání cca 3-4min. Rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky řeřichy, doplníme směsí zázvoru a ředkve a podáváme.