Losos a la teriyaki

Ingredience


Losos - filety 675 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Řeřicha 1 hrst
Cukr moučkový 1 kávová lžička
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Víno bílé 1 kávová lžička
Víno rýžové čínské 1 kávová lžička
Potravinářská barva 1 špetka
Ředkev bílá 55 g
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve připravíme omáčku. Do misky dáme cukr, bílý pepř, sójovou omáčku a rýžové víno a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
  2. Z lososa odstraníme tenkým nožem kůži. Maso nakrájíme na plátky, vložíme do skleněné nádoby, přelijeme omáčkou a necháme 10-15min marinovat.
  3. Mezitím připravíme přílohu. Zázvor nasekáme nadrobno a smícháme s nastrouhanou ředkví. Dle chuti můžeme přidat špetku růžového potravinářského barviva.
  4. Řízky vyjmeme z marinády a necháme okapat. Ve woku rozpálíme olej a maso na něm postupně opékáme za stálého míchání cca 3-4min. Rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky řeřichy, doplníme směsí zázvoru a ředkve a podáváme.