Krevetové kari s křepelčími vajíčky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibulka jarní 2 ks
Citronová tráva 1 ks
Cukr krupice 2 kávová lžička
Galgan 1 ks
Kokos čerstvý 2 polévková lžíce
Kokosové mléko 2 hrnek
Krevetová pasta 1 kávová lžička
Krevety tygří - loupané 900 g
Kurkuma 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Šalotka 4 ks
Sůl 1 špetka
Vejce křepelčí 12 ks
Voda pitná 800 ml
Vývar drůbeží 480 ml
Zelí čínské 115 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Křepelčí vajíčka vložíme do hrnce, zalijeme vodou a cca 8 minut povaříme. Zchladíme studenou vodou, oloupeme pod proudem vody a odložíme.
  2. Ve woku rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, nakrájený galangal a rozmačkaný česnek. Zeleninu restujeme doměkka za stálého míchání cca 1 min. Přidáme nakrájenou voňatku, nasekané chilli papričky bez semínek, kurkumu, krevetovou pastu a povaříme další minutu. Poté vmícháme krevety bez ulit a vnitřností a vaříme ještě 1 min. Kokosové mléko scedíme a tekutinu spolu s vývarem přilijeme do pánve. Přidáme nahrubo pokrájené čínské zelí, cukr, ochutíme solí, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 6–8 min.
  3. Omáčku rozdělíme na talíře. Křepelčí vajíčka rozkrojíme na poloviny a vložíme do omáčky. Posypeme nakrájenou natí jarní cibulky, strouhaným čerstvým kokosem a podáváme.