Krevetové kari s křepelčími vajíčky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Citronová tráva |
1 ks |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Galgan |
1 ks |
Kokos čerstvý |
2 polévková lžíce |
Kokosové mléko |
2 hrnek |
Krevetová pasta |
1 kávová lžička |
Krevety tygří - loupané |
900 g |
Kurkuma |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Šalotka |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce křepelčí |
12 ks |
Voda pitná |
800 ml |
Vývar drůbeží |
480 ml |
Zelí čínské |
115 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Křepelčí vajíčka vložíme do hrnce, zalijeme vodou a cca 8 minut povaříme. Zchladíme studenou vodou, oloupeme pod proudem vody a odložíme.
- Ve woku rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, nakrájený galangal a rozmačkaný česnek. Zeleninu restujeme doměkka za stálého míchání cca 1 min. Přidáme nakrájenou voňatku, nasekané chilli papričky bez semínek, kurkumu, krevetovou pastu a povaříme další minutu. Poté vmícháme krevety bez ulit a vnitřností a vaříme ještě 1 min. Kokosové mléko scedíme a tekutinu spolu s vývarem přilijeme do pánve. Přidáme nahrubo pokrájené čínské zelí, cukr, ochutíme solí, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 6–8 min.
- Omáčku rozdělíme na talíře. Křepelčí vajíčka rozkrojíme na poloviny a vložíme do omáčky. Posypeme nakrájenou natí jarní cibulky, strouhaným čerstvým kokosem a podáváme.