Rakouský bramborový salát
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Cibule červená |
1 ks |
Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce |
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Ocet jablečný |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory očistíme, omyjeme a vaříme v osolené vroucí vodě doměkka. Poté slijeme, necháme trochu zchladnout, slupku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli očistíme, najemno nasekáme a vložíme do misky k bramborám.
- Hovězí vývar ohřejeme a přimícháme do něj hořčici, ocet a olej. Takto připravenou zálivkou přelijeme brambory s cibulí a vše důkladně promícháme. Podle chutí osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou petrželku.