Bramborový salát se sardelkami a ementálem
Ingredience
Brambory |
800 g |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Majonéza |
3 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Sardelové řezy |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
80 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory omyjeme, očistíme a v osolené vroucí vodě vaříme 20 minut. Česnek oloupeme a utřeme společně se sardelkami na pastu, promícháme s majonézou, olejem, citronovou šťávou a najemno nastrouhaným ementálem. Vše osolíme a opepříme.
- Ještě horké brambory rozpůlíme a smícháme s najemno nakrájenou šalotkou a připravenou zálivkou. Salát necháme 1 hodinu odležet v chladničce.