Bramborový salát se sardelkami a ementálem

Ingredience


Brambory 800 g
Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Majonéza 3 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 2 ks
Sardelové řezy 2 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme, očistíme a v osolené vroucí vodě vaříme 20 minut. Česnek oloupeme a utřeme společně se sardelkami na pastu, promícháme s majonézou, olejem, citronovou šťávou a najemno nastrouhaným ementálem. Vše osolíme a opepříme.
  2. Ještě horké brambory rozpůlíme a smícháme s najemno nakrájenou šalotkou a připravenou zálivkou. Salát necháme 1 hodinu odležet v chladničce.