Bramborový salát s cibulkou

Ingredience


Brambory 700 g
Cibulka jarní 8 ks
Citronová kůra 2 polévková lžíce
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Hořčice Dijonská 1 polévková lžíce
Olej olivový 120 ml
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory očistíme, omyjeme a ve vroucí osolené vodě vaříme asi 20 minut. Poté brambory slijeme a i se slupkou nakrájíme na silnější plátky.
  2. V misce smícháme citronovou šťávu, citronovou kůru, hořčici a olivový olej. Takto připravenou zálivku smícháme s bramborami, osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou jarní cibulku a pažitku.