Bramborový salát s cibulkou
Ingredience
Brambory |
700 g |
Cibulka jarní |
8 ks |
Citronová kůra |
2 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
120 ml |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory očistíme, omyjeme a ve vroucí osolené vodě vaříme asi 20 minut. Poté brambory slijeme a i se slupkou nakrájíme na silnější plátky.
- V misce smícháme citronovou šťávu, citronovou kůru, hořčici a olivový olej. Takto připravenou zálivku smícháme s bramborami, osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou jarní cibulku a pažitku.