Bramborový salát s koprem
Ingredience
Brambory |
600 g |
Celer řapíkatý |
30 g |
Cibule červená |
1 ks |
Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Majonéza |
100 g |
Mléko kefírové |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory omyjeme, očistíme a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut. Po uvaření brambory slijeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do velké salátové mísy.
- V menší misce smícháme majonézu s kefírem, dijonskou hořčicí a nasekaným koprem. Celer omyjeme, očistíme a najemno nakrájíme. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.
- Brambory smícháme s celerem, cibulí, osolíme, opepříme a zalijeme připravenou zálivkou. Vše důkladně promícháme a necháme 1 hodinu odležet v chladničce. Salát před podáváním posypeme nahrubo nasekanou pažitkou.