Bramborový salát s koprem

Ingredience


Brambory 600 g
Celer řapíkatý 30 g
Cibule červená 1 ks
Hořčice Dijonská 2 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Majonéza 100 g
Mléko kefírové 3 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme, očistíme a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut. Po uvaření brambory slijeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do velké salátové mísy.
  2. V menší misce smícháme majonézu s kefírem, dijonskou hořčicí a nasekaným koprem. Celer omyjeme, očistíme a najemno nakrájíme. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.
  3. Brambory smícháme s celerem, cibulí, osolíme, opepříme a zalijeme připravenou zálivkou. Vše důkladně promícháme a necháme 1 hodinu odležet v chladničce. Salát před podáváním posypeme nahrubo nasekanou pažitkou.