Rýžový salát s čabajkou a parmezánem
Ingredience
Hrášek |
60 g |
Kapary |
20 g |
Klobása - Čabajka |
1 ks |
Kukuřice |
60 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
4 g |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Rýže basmati |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
60 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži basmati uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu.
- Hrášek a kukuřici krátce povaříme v osolené vroucí vodě, scedíme. Parmezán nahrubo nastrouháme, papriku nakrájíme na nudličky, čabajku nakrájíme na tenká kolečka, kapary a olivy pokrájíme na menší kousky.
- Vše promícháme s uvařenou rýží, osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou petrželku. Poté salát ihned podáváme.