Rýžový salát s čabajkou a parmezánem

Ingredience


Hrášek 60 g
Kapary 20 g
Klobása - Čabajka 1 ks
Kukuřice 60 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy černé 4 g
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Rýže basmati 200 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži basmati uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu.
  2. Hrášek a kukuřici krátce povaříme v osolené vroucí vodě, scedíme. Parmezán nahrubo nastrouháme, papriku nakrájíme na nudličky, čabajku nakrájíme na tenká kolečka, kapary a olivy pokrájíme na menší kousky.
  3. Vše promícháme s uvařenou rýží, osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou petrželku. Poté salát ihned podáváme.