Vejce plněná krémem ze sardinek
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sardinky v oleji |
1 balení |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvařená natvrdo podélně rozkrojíme. Žloutky z vajec vyjmeme, prolisujem, smícháme s máslem, olejem ze sardinek. Vše osolíme a dle chuti okyselíme citrónovou šťávou.
- Sardinky vyjmeme z konzervy, sloupneme je a vykostíme. Osm kousků ponecháme stranou na ozdobu a ostatní sardinky prolisujeme nebo rozsekáme a smícháme se žloutky. Vše řádně rozšleháme a směsí naplníme půlky vaječných bílků do výšky. Navrch zapíchneme kousek sardinky i kapar, kousek kapie a lístek petrželové natě.
- Hlávkový salát si očistíme a nakrájíme na malé kousky, osolíme a pokapeme citrónem.
- Salát rozložíme na mísu a na něj poklademe upravené plněné půlky vajec.