Vejce plněná krémem ze sardinek

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 ks
Salát hlávkový 1 ks
Sardinky v oleji 1 balení
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvařená natvrdo podélně rozkrojíme. Žloutky z vajec vyjmeme, prolisujem, smícháme s máslem, olejem ze sardinek. Vše osolíme a dle chuti okyselíme citrónovou šťávou.
  2. Sardinky vyjmeme z konzervy, sloupneme je a vykostíme. Osm kousků ponecháme stranou na ozdobu a ostatní sardinky prolisujeme nebo rozsekáme a smícháme se žloutky. Vše řádně rozšleháme a směsí naplníme půlky vaječných bílků do výšky. Navrch zapíchneme kousek sardinky i kapar, kousek kapie a lístek petrželové natě.
  3. Hlávkový salát si očistíme a nakrájíme na malé kousky, osolíme a pokapeme citrónem.
  4. Salát rozložíme na mísu a na něj poklademe upravené plněné půlky vajec.