Pečené kotlety ze selete
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule - nať |
3 ks |
Čočka zelená Puy |
200 g |
Fazole Fava |
70 g |
Klobása Chorizo |
70 g |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Sůl |
2 špetka |
Vepřové kotlety |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety ze selete i s kostí osolíme, okořeníme pepřem a snítkou rozmarýnu a na 3 lžících oleje opečeme. Poté kotlety i s výpekem, do něhož jsme vmíchali drcený česnek, vložíme do pekáčku a v předehřáté troubě ještě asi 1/4 hodiny pečeme.
- V mezičase uvaříme čočku, po uvaření scedíme, necháme okapat. Mražené fazole fava povaříme, scedíme a necháme okapat. Čočku s fazolemi přidáme do rendlíku k salámu chorizo, který jsme drobně pokrájeli a osmažili na 1 lžíci oleje, a orestujeme. Poté vmícháme šťávu z kotlet, promícháme, osolíme, opepříme.
- Kotlety servírujeme se směsí čočky a fazolí, zdobíme naťovou cibulí, kterou jsme drobně nakrájeli a osmažili na 1 lžíci oleje.