Pečené kotlety ze selete

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule - nať 3 ks
Čočka zelená Puy 200 g
Fazole Fava 70 g
Klobása Chorizo 70 g
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Sůl 2 špetka
Vepřové kotlety 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety ze selete i s kostí osolíme, okořeníme pepřem a snítkou rozmarýnu a na 3 lžících oleje opečeme. Poté kotlety i s výpekem, do něhož jsme vmíchali drcený česnek, vložíme do pekáčku a v předehřáté troubě ještě asi 1/4 hodiny pečeme.
  2. V mezičase uvaříme čočku, po uvaření scedíme, necháme okapat. Mražené fazole fava povaříme, scedíme a necháme okapat. Čočku s fazolemi přidáme do rendlíku k salámu chorizo, který jsme drobně pokrájeli a osmažili na 1 lžíci oleje, a orestujeme. Poté vmícháme šťávu z kotlet, promícháme, osolíme, opepříme.
  3. Kotlety servírujeme se směsí čočky a fazolí, zdobíme naťovou cibulí, kterou jsme drobně nakrájeli a osmažili na 1 lžíci oleje.