Bramborový salát hanácký
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hořčice plnotučná |
3 polévková lžíce |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.333333 kávová lžička |
Salát hlávkový |
1 ks |
Slanina vepřová |
90 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a povaříme v hovězím vývaru.
- Horkým vývarem přelijeme nakrájené brambory, necháme vychladnout a poté slijeme přebytečný vývar.
- Zvlášť v misce našleháme s olejem ocet, hořčici, sůl a pepř, nalijeme na brambory a promícháme.
- Slaninu nakrájenou na drobné kostičky vyškvaříme. Poté vše vlijeme na brambory. Přidáme na proužky nakrájený salát a vše lehce promícháme.