Bramborový salát hanácký

Ingredience


Brambory 1 kg
Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Hořčice plnotučná 3 polévková lžíce
Hovězí vývar základní 250 ml
Ocet kvasný lihový 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.333333 kávová lžička
Salát hlávkový 1 ks
Slanina vepřová 90 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a povaříme v hovězím vývaru.
  2. Horkým vývarem přelijeme nakrájené brambory, necháme vychladnout a poté slijeme přebytečný vývar.
  3. Zvlášť v misce našleháme s olejem ocet, hořčici, sůl a pepř, nalijeme na brambory a promícháme.
  4. Slaninu nakrájenou na drobné kostičky vyškvaříme. Poté vše vlijeme na brambory. Přidáme na proužky nakrájený salát a vše lehce promícháme.