Sorrentinské cannelloni

Ingredience


Ančovičky konzervované 8 ks
Bazalka 1 hrst
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Lasagne 17 plátek
Mozzarella 130 g
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 900 g
Rajčatová pasta 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Sýr Ricotta 250 g
Víno bílé 250 ml
Vývar zeleninový 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hluboké pánvi zahřejeme olej. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Přimícháme pokrájená rajčata, utřený česnek a polovinu lístků čerstvé bazalky. Dle chuti osolíme a opepříme. Mícháme a smažíme dalších 5 minut při střední teplotě.
  2. Polovinu omáčky přendáme z pánve do misky a necháme stranou vychladit.
  3. Zeleninový vývar smícháme s bílým vínem, pastou ze sušených rajčat a cukrem. Směs vlijeme do zbylé omáčky v pánvi. Vaříme 20 minut na mírném ohni, občas zamícháme.
  4. Mezitím dle návodu na obalu postupně uvaříme plátky lasagní v hrnci s osolenou vroucí vodou. Jednotlivé plátky necháme okapat a rozložíme je v jedné vrstvě na čisté utěrky.
  5. Troubu zahřejeme na 190 stupňů. Do omáčky v míse nasypeme nakrájenou mozzarellu, ricottu a zbývající bazalku. Promícháme a dle chuti dosolíme a dopepříme.
  6. Na každý plátek lasagní dáme trochu sýrové směsi. Přes plátek položíme polovinu ančovičky vždy blíže k jednomu z kratších konců. Plátky zarolujeme.
  7. Rajskou omáčku přelijeme do kuchyňského robota a najemno ji rozmixujeme. Trochu omáčky nalijeme na dno zapékací nádoby. Do nádoby v jedné vrstvě naaranžujeme cannelloni švem dolů a zalijeme zbývající omáčkou.
  8. Navrch nasypeme nastrouhaný parmezán a pečeme v předehřáté troubě 20 minut, až je povrch zlatohnědý a omáčka bublá. Podáváme horké.