Sorrentinské cannelloni
Ingredience
Ančovičky konzervované |
8 ks |
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Lasagne |
17 plátek |
Mozzarella |
130 g |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
900 g |
Rajčatová pasta |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Sýr Ricotta |
250 g |
Víno bílé |
250 ml |
Vývar zeleninový |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hluboké pánvi zahřejeme olej. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Přimícháme pokrájená rajčata, utřený česnek a polovinu lístků čerstvé bazalky. Dle chuti osolíme a opepříme. Mícháme a smažíme dalších 5 minut při střední teplotě.
- Polovinu omáčky přendáme z pánve do misky a necháme stranou vychladit.
- Zeleninový vývar smícháme s bílým vínem, pastou ze sušených rajčat a cukrem. Směs vlijeme do zbylé omáčky v pánvi. Vaříme 20 minut na mírném ohni, občas zamícháme.
- Mezitím dle návodu na obalu postupně uvaříme plátky lasagní v hrnci s osolenou vroucí vodou. Jednotlivé plátky necháme okapat a rozložíme je v jedné vrstvě na čisté utěrky.
- Troubu zahřejeme na 190 stupňů. Do omáčky v míse nasypeme nakrájenou mozzarellu, ricottu a zbývající bazalku. Promícháme a dle chuti dosolíme a dopepříme.
- Na každý plátek lasagní dáme trochu sýrové směsi. Přes plátek položíme polovinu ančovičky vždy blíže k jednomu z kratších konců. Plátky zarolujeme.
- Rajskou omáčku přelijeme do kuchyňského robota a najemno ji rozmixujeme. Trochu omáčky nalijeme na dno zapékací nádoby. Do nádoby v jedné vrstvě naaranžujeme cannelloni švem dolů a zalijeme zbývající omáčkou.
- Navrch nasypeme nastrouhaný parmezán a pečeme v předehřáté troubě 20 minut, až je povrch zlatohnědý a omáčka bublá. Podáváme horké.