Pikantní čínské zelí s kukuřicí

Ingredience


Bageta 1 ks
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Kukuřice cukrová nakládaná 150 g
Olej olivový extra panenský 7 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 150 g
Zelí čínské 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čínské zelí omyjeme, očistíme a listy rozebereme. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, odstavíme ji a na 10 minut do ní listy čínského zelí vložíme. Poté je vyjmeme a necháme okapat.
  2. Troubu předehřejeme a 220 stupňů Celsia. Bagetu nakrájíme na plátky, pokapeme 3 lžícemi oleje, který jsme předtím promíchali s česnekem. Takto připravené bagetky vložíme na plech a pečeme 10 minut dozlatova. Parmazán nastrouháme na hrubém struhadle.
  3. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje a přidáme chilli papričku a spařené listy čínského zelí. Po 3 minutách přidáme kukuřici a zahříváme další 2 minuty. Osolíme a opepříme.
  4. Směs z pánve rozložíme na připravené talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a podáváme s česnekovými bagetkami.