Rýžový salát s fazolkami

Ingredience


Cibulka jarní 5 ks
Fazole černé 400 g
Fazole červené sterilované 225 g
Fazolky mražené 170 g
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Rýže neloupaná (Natural) 225 g
Česnek 1 stroužek
Hořčice dijonská 2 kávová lžička
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčatová šťáva 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Podle návodu uvaříme rýži doměkka.
  2. Fazolky uvaříme ve vroucí vodě 4 - 5 minut. Propláchneme studenou vodou, necháme okapat a můžeme i vyloupat z lusků.
  3. Rýži propláchnutou studenou vodou vsypeme do mísy.
  4. Prošleháním rajčatové šťávy, olivového oleje, octa, hořčice, rozetřeného česneku, nasekaného koriandru a pepře připravíme dresing, kterým přelijeme rýži a dobře promícháme.
  5. Přidáme všechny propláchnuté fazole, jarní cibulku nakrájenou na kolečka a papriku na kousky. Vše dobře promísíme.
  6. Vychlazený salát ozdobíme snítkou čerstvého koriandru.