Rýžový salát s fazolkami
Ingredience
Cibulka jarní |
5 ks |
Fazole černé |
400 g |
Fazole červené sterilované |
225 g |
Fazolky mražené |
170 g |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Rýže neloupaná (Natural) |
225 g |
Česnek |
1 stroužek |
Hořčice dijonská |
2 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčatová šťáva |
1 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Podle návodu uvaříme rýži doměkka.
- Fazolky uvaříme ve vroucí vodě 4 - 5 minut. Propláchneme studenou vodou, necháme okapat a můžeme i vyloupat z lusků.
- Rýži propláchnutou studenou vodou vsypeme do mísy.
- Prošleháním rajčatové šťávy, olivového oleje, octa, hořčice, rozetřeného česneku, nasekaného koriandru a pepře připravíme dresing, kterým přelijeme rýži a dobře promícháme.
- Přidáme všechny propláchnuté fazole, jarní cibulku nakrájenou na kolečka a papriku na kousky. Vše dobře promísíme.
- Vychlazený salát ozdobíme snítkou čerstvého koriandru.