Treska v majonéze

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer bulvový 100 g
Celer řapíkatý 50 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 20 ml
Citrony 20 g
Kukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu 100 g
Majonéza 150 g
Mrkev kořen 200 g
Okurka salátová 100 g
Paprika červená 100 g
Petržel kořen 100 g
Petržel kudrnka 50 g
Sůl 10 g
Voda pitná 2 l
Treska aljašská 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do širšího hrnce dáme kořenovou zeleninu, cibuli a bobkový list, zalijeme vodou a povaříme zakryté asi 10 minut, odstavíme a necháme trochu vychladnout.
  2. Vykuchanou tresku uvnitř nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a naplníme rozpůlenou mrkví a řapíky celeru. Opatrně svážeme nebo použijeme potravinářskou síťku a vložíme na silikonovou podložku nebo napařovač do vývaru a na mírném ohni povaříme 15 minut a necháme ve vývaru vychladnout. Studenou rybu opatrně vyjmeme, zbavíme síťky a necháme okapat, osolíme na povrchu. Přendáme na oválnou mísu a ozdobíme nasekanou petrželkou a kolečkem citronu. Vedle ryby uděláme kopeček z majonézy a z druhé strany rybu přizdobíme kukuřičkami, proužky papriky a okurky.