Treska v majonéze
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Celer řapíkatý |
50 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
20 ml |
Citrony |
20 g |
Kukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu |
100 g |
Majonéza |
150 g |
Mrkev kořen |
200 g |
Okurka salátová |
100 g |
Paprika červená |
100 g |
Petržel kořen |
100 g |
Petržel kudrnka |
50 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
2 l |
Treska aljašská |
1 kg |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do širšího hrnce dáme kořenovou zeleninu, cibuli a bobkový list, zalijeme vodou a povaříme zakryté asi 10 minut, odstavíme a necháme trochu vychladnout.
- Vykuchanou tresku uvnitř nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a naplníme rozpůlenou mrkví a řapíky celeru. Opatrně svážeme nebo použijeme potravinářskou síťku a vložíme na silikonovou podložku nebo napařovač do vývaru a na mírném ohni povaříme 15 minut a necháme ve vývaru vychladnout. Studenou rybu opatrně vyjmeme, zbavíme síťky a necháme okapat, osolíme na povrchu. Přendáme na oválnou mísu a ozdobíme nasekanou petrželkou a kolečkem citronu. Vedle ryby uděláme kopeček z majonézy a z druhé strany rybu přizdobíme kukuřičkami, proužky papriky a okurky.