Bílé fazolky s pečenými cherry rajčátky

Ingredience


Balsamico ocet 5 polévková lžíce
Česnek 3 stroužek
Cibule červená 2 ks
Fazole bílé sterilované 800 g
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 250 g
Rozmarýn čerstvý 2 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Rajčata omyjeme a rozpůlíme a položíme je na pečicí plech, zakapeme olivovým olejem, osolíme a pečeme asi 20 minut.
  2. Zbytek oleje rozpálíme v kastrolu, přidáme na kolečka nakrájený česnek, polovinu najemno nasekané cibule, rozmarýn, sůl, pepř a za občasného míchání opékáme. Ementál nakrájíme na hoblinky a odložíme stranou.
  3. Do kastrolu přidáme fazole, ocet, promícháme a prohřejeme. Nakonec přidáme zbytek cibule a opět promícháme. Připravenou směs rozložíme na talíře, posypeme pečenými cherry rajčátky a hoblinkami ementálu.