Bílé fazolky s pečenými cherry rajčátky
Ingredience
Balsamico ocet |
5 polévková lžíce |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule červená |
2 ks |
Fazole bílé sterilované |
800 g |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
250 g |
Rozmarýn čerstvý |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
80 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Rajčata omyjeme a rozpůlíme a položíme je na pečicí plech, zakapeme olivovým olejem, osolíme a pečeme asi 20 minut.
- Zbytek oleje rozpálíme v kastrolu, přidáme na kolečka nakrájený česnek, polovinu najemno nasekané cibule, rozmarýn, sůl, pepř a za občasného míchání opékáme. Ementál nakrájíme na hoblinky a odložíme stranou.
- Do kastrolu přidáme fazole, ocet, promícháme a prohřejeme. Nakonec přidáme zbytek cibule a opět promícháme. Připravenou směs rozložíme na talíře, posypeme pečenými cherry rajčátky a hoblinkami ementálu.