Krkonošský kapr s kysaným zelím

Ingredience


Cibule 2 ks
Kapr obecný 800 g
Kmín celý 1.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Masový vývar 1 dl
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 2 špetka
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
Zelí kysané 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
  2. V hlubší pánvi rozpálíme olej s máslem a porce kapra zprudka osmažíme z obou stran dozlatova.
  3. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno. Pak kapra vyjmeme a na zbylém tuku cibuli zpěníme dorůžova, přimícháme sladkou a pálivou papriku, kysané zelí (jemně pokrájené), zakryjeme pokličkou a dusíme asi deset minut.
  4. Do zelí vložíme porce kapra, přilijeme masový vývar a dusíme asi 5 minut, potom podáváme.