Krkonošský kapr s kysaným zelím
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Kapr obecný |
800 g |
Kmín celý |
1.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Masový vývar |
1 dl |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
2 špetka |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
Zelí kysané |
500 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
- V hlubší pánvi rozpálíme olej s máslem a porce kapra zprudka osmažíme z obou stran dozlatova.
- Oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno. Pak kapra vyjmeme a na zbylém tuku cibuli zpěníme dorůžova, přimícháme sladkou a pálivou papriku, kysané zelí (jemně pokrájené), zakryjeme pokličkou a dusíme asi deset minut.
- Do zelí vložíme porce kapra, přilijeme masový vývar a dusíme asi 5 minut, potom podáváme.