Restované jikry a mlíčí na másle
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Kapří jikry |
100 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mlíčí z kapra |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté jikry a mlíčí z jakékoliv ryby omyjeme, osolíme a opepříme bílým pepřem. Pak je obalíme v hladké mouce.
- V pánvi rozpálíme máslo a jikry s mlíčím restujeme dozlatova.
- Omyjeme hlávkový salát, necháme odkapat, pak listy dáme na talíře, restované mlíčí a jikry položíme na listy salátu (podle fantazie a chuti), navrch dáme kolečka omytého citronu a ihned podáváme.