Restované jikry a mlíčí na másle

Ingredience


Citrony 1 ks
Kapří jikry 100 g
Máslo čerstvé 60 g
Mlíčí z kapra 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté jikry a mlíčí z jakékoliv ryby omyjeme, osolíme a opepříme bílým pepřem. Pak je obalíme v hladké mouce.
  2. V pánvi rozpálíme máslo a jikry s mlíčím restujeme dozlatova.
  3. Omyjeme hlávkový salát, necháme odkapat, pak listy dáme na talíře, restované mlíčí a jikry položíme na listy salátu (podle fantazie a chuti), navrch dáme kolečka omytého citronu a ihned podáváme.