Krokety s mysliveckou omáčkou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
400 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Hovězí maso přední |
400 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Mrkev kořen |
3 ks |
Olej stolní |
400 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
5 špetka |
Petržel kořen |
3 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nadrobno nakrájíme cibuli, na kolečka nakrájíme mrkev a petržel a vše osmahneme.
- Přidáme kousky masa, hrnek vody, papriku, pepř a citronovou šťávu. Chvíli povaříme.
- Smícháme mouku s vodou a nalijeme na maso.
- Uvaříme brambory a rozmačkáme na kaši. Smícháme je s moukou, vejcem, solí a sádlem. Zpracujeme těsto, ze kterého děláme krokety, které poté usmažíme na oleji.