Fazolový salát po italsku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 4 ks
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 6 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Fazole bílé sterilované 300 g
Fazolové lusky zelené 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na plátky. Chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme najemno. Cibulku i chilli papričku dáme do misky společně s na plátky nakrájeným česnekem.
  2. Přidáme bílé i zelené fazolky, zakapeme olivovým olejem, vinným octem, osolíme a opepříme.
  3. Nakonec do salátu vmícháme nahrubo nasekanou pažitku a vše důkladně promícháme.