Fazolový salát po italsku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
6 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Fazole bílé sterilované |
300 g |
Fazolové lusky zelené |
300 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na plátky. Chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme najemno. Cibulku i chilli papričku dáme do misky společně s na plátky nakrájeným česnekem.
- Přidáme bílé i zelené fazolky, zakapeme olivovým olejem, vinným octem, osolíme a opepříme.
- Nakonec do salátu vmícháme nahrubo nasekanou pažitku a vše důkladně promícháme.