Vánoční obalované mlíčí
Ingredience
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mlíčí z kapra |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci svaříme 1 litr vody s lžičkou octa a mlíčí povaříme 2 - 3 minuty, pak vyjmeme sítkem a necháme odkapat.
- Vychladlé mlíčí odblaníme, osolíme a opepříme. Obalíme v trojobalu: hladká mouka + rozšlehané vajíčko + strouhanka.
- V pánvi rozpálíme máslo s olejem a mlíčí osmažíme z každé strany dozlatova.