Vánoční obalované mlíčí

Ingredience


Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mlíčí z kapra 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci svaříme 1 litr vody s lžičkou octa a mlíčí povaříme 2 - 3 minuty, pak vyjmeme sítkem a necháme odkapat.
  2. Vychladlé mlíčí odblaníme, osolíme a opepříme. Obalíme v trojobalu: hladká mouka + rozšlehané vajíčko + strouhanka.
  3. V pánvi rozpálíme máslo s olejem a mlíčí osmažíme z každé strany dozlatova.