Krkonošský pečený pstruh

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 5 polévková lžíce
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Pepř bílý 2 kávová lžička
Pstruh 1 kg
Slanina vepřová 50 g
Strouhanka 8 polévková lžíce
Sůl 2.5 kávová lžička
Víno bílé 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme z každé strany, posypeme pepřem a obalíme ve strouhance.
  2. Do pekáče dáme olej s máslem (3 lžíce) a když je tuk rozpálený, položíme na něj pstruhy, na ně plátky slaniny a dáme do předem vyhřáté trouby upéct. Během pečení ryby podléváme bílým vínem.
  3. Pstruhy otáčíme a poléváme výpekem.
  4. Pečeme při 200 °C přibližně 10 minut z každé strany dozlatova. Upečené pstruhy přelijeme rozpuštěným máslem, pokapeme citronovou šťávou a podáváme.