Krkonošský pečený pstruh
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 kávová lžička |
Pstruh |
1 kg |
Slanina vepřová |
50 g |
Strouhanka |
8 polévková lžíce |
Sůl |
2.5 kávová lžička |
Víno bílé |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme z každé strany, posypeme pepřem a obalíme ve strouhance.
- Do pekáče dáme olej s máslem (3 lžíce) a když je tuk rozpálený, položíme na něj pstruhy, na ně plátky slaniny a dáme do předem vyhřáté trouby upéct. Během pečení ryby podléváme bílým vínem.
- Pstruhy otáčíme a poléváme výpekem.
- Pečeme při 200 °C přibližně 10 minut z každé strany dozlatova. Upečené pstruhy přelijeme rozpuštěným máslem, pokapeme citronovou šťávou a podáváme.